19 Şubat 2012 Pazar

Avada Kedavra Laneti Nasıl ve Kim Tarafından Yaratıldı ?



-992 yılında 4 büyük cadı ve büyücü bir araya gelerek Hogwarts Cadıcılık ve Büyücülük okulunu kurdular.Başta herşey gerçekten çok güzel gidiyordu.4 büyük cadı ve büyücü sabahtan akşama kadar okulu korumak için yeni büyüler geliştiriyor ve bunları devreye sokuyorlardı.

-Bu büyük çalışmanın sonucunda 992 yılının Eylül ayında Hogwarts açıldı.Hogwarts Cadıcılık ve Büyücülük okulunun açılmasıyla bütün güzel şeyler tarihin derinliklerine gömüldü,iyi birer anı misali.

-Okulun kurucularından olan Salazar Slytherin okulda bazı çatlak seslere sebep oluyordu.Okulun müdürleri ve müdüreleri her akşam ay en yüksek kule olan astronomi kulesini aydınlattığında ortak odada bir araya gelir ve durum değerlendirmesi yaparlardı.Bu ortak oda günümüzde Albus Percival Dumbledore'ın kullandığı odadır.

-Büyük ve son derece çirkin bir hayvan resmeden oluk ağzına gerekli şifreyi söylediğinizde hayvan canlanır ve arkasındaki duvar açılırdı. Duvarın gerisinde kıvrılarak yukarıya daireler şekilde çıkan bir yürüyen merdiven vardı. Sonunda karşınıza pırıl pırıl bir meşe kapı gelirdi. Meşe kapının üzerinde kartal başlı, kanatlı aslan şeklinde bir tokmak vardı.

-İçerisi görülecek en ilginç öğretmen odasıydı ve halada öyledir. Oda daire şeklindedir ve garip seslerle doludur. Cılız bacaklı masalarda birçok tuhaf gümüş alet bulunur, pır pır eder ve küçük duman bulutları çıkarırlar.içinde bulunduğumuz zamanda odanın duvarları eski müdürler ve müdirelerin portreleriyle doludur ve hepsi çerçevelerinde tatlı tatlı kestirir, bazen de biraraya toplanıp sohbet ederler. Ancak Şatonun dışına sadece kendilerinin başka bir yerde asılı resimlerini ziyaret etmek için çıkabilirler.

-Bu güzel ve esrarengiz oda okulun 4 yöneticisinin ortak odasıydı.Her akşam yapılan toplantılarda kimi zaman sesler yükselir ve hararetli tartışmalar yaşanırdı.Bu tartışmaların çoğu Salazar Slytherin ile Godric Gryffindor arasında meydana gelirdi.

-Salazar Okuldaki tek yegane güç olduğunu Godric Gryffindor'a kabul ettirmeye çalışır ve her seferinde de tartışmanın boyutu yükselirdi.Salazar Rawenclav ve Hufflepluf'ı kendisine rakip olarak nitelendirmezdi.Çünkü onlar kadındı ve Salazar'ın gözünde kadınların hiçbir gücü yoktu.

-Sadece kendi himayesi altına giren kadınların güçlü birer cadı olabileceğine inanırdı Salazar.Godric'le yaptığı hararetli tartışmaların hepsinde Rawenvclav ve Helga arabuluculuk yapmaya çalışır ama her seferinde başarısız olurlardı.

-Çünkü Salazar ile Godric arasındaki bu husumet çok eskiye dayanıyordu.Salazar Slytherin ve Godric Gryffindor aynı şatoda dünyaya gelmiş ve büyümüşlerdi.Bu şato çok eski ve köklü bir tarihe sahip olan Dünya'nın en büyük şatolarından "CHOSEN CASTLE"(SEÇİLMİŞLER ŞATOSU)'ydu.

-Salazar şatoda büyürken hep büyü dünyasını yakından takip etmişti.İleride çok iyi bir büyücü olmak ve Dünya'daki en yetenekli büyücüleri kendi çatısı altına toplayıp bir birlik kurmak istiyordu.Godric ise başlarda büyü alemine fazla ilgi duymuyordu.Öyle ki o genellikle büyü yerine muggle silahları,oklar ve kılıçlarla çalışıyordu ve iyi bir savaşcı olmak istiyordu.

-Godric 4 yaşına geldiğinde ise eline aldığı küçük kılıçla şatonun bahçesinde oyunlar oynar ve kendisi savaştaymış gibi davranırdı.Birgün Godric yine şatoda elinde küçük kılıcıyla oyun oynarken onu o zamanlar İngiliz Kraliyet Şovalyesi olan "George Huestun" görür ve kendi kılıcını Godric'e hediye eder.

-Bu kılıç o kadar görkemli ve muhteşemdir ki kılıcı eline alan kişi inanılmaz bir savaşma arzusu içinde bulur kendini.Kılıç sahibine güven verir ve onu destekler.Bu kılıcı gören Salazar büyük bir kıskanma duygusu içinde Godric'e kin beslemeye başlar.Hergün değişik büyüler çalışır ve bunları dener.

-Bu büyüleri genellikle Şatonun kapısında bağlı halde bulunan üç köpekten birine yapar ki o köpeklerde Salazar'ın yaptığı yanlış bir birleştirme büyüsü sonucu tek bir bedene bağlanmıştır.3 kafalı bir köpek haline gelmişlerdir.Vücut ebatlarıda bu oranda artmıştır.Aynı zamanda bu köpek(ler) şu anda da yaşamaktadır(lar) ve 1038 yaşındadır(lar). 

-Godric 14 yaşına geldiğine İngiliz kraliyet Ordusu'nda eğitime başlar.İlk gittiği savaşta kılıcı sayesinde muhteşem üstü bir başarı gösterir.Savaş sonunda o zamanın İngiliz Kralı "Hunner Bearkoun" onu kraliyet madalyasıyla ödüllendirir.

-Çok küçük olmasına rağmen Godric kılıcı sayesinde oldukça iyi şeyler başarır.Kılıcına çok bağlanır ve ona kendi adını verir.O kılıç artık meşhur Godric Gryffindor'un kılıcıdır.Bu durumdan oldukça rahatsız olan Salazar bir gün Gryffindor'u şatonun bahçesinde kılıcıyla çalışırken görür.

-Asasını eline alan Salazar Godric'in kılıcına doğrultarak "Evanesco"der.Büyü Godric'in kılıcının yanından geçerek bahçedeki korkuluklara isabet eder.Bir anda korkuluklar sanki çok sıcak bir madde değmiş gibi erir, daha sonrada buharlaşıp yok olur.

-Korkulukların ne hale geldiğini gören Gryffindor büyük cüssenin verdiği korkutuculukla Salazar'ın üstüne yürür.Kılıcını Salazar'a doğru sallar ve Salazar'ın asa tutan sağ kolunu omuza yakın yerden yaralar."Bu sana ders olsun.Bir daha kılıcıma dokunmaya kalkarsan o zaman Koluna sıyrık atmam kafanı koparırım." der ve odasına çıkar.

-O günden beri Salazar Godric'in kılıcına bir ilgi duyuyordu ama içinde aynı zamanda büyük birde korku vardı.Çünkü o kılıç Salazar'a acı vermişti ve vermeye de devam ediyordu.O kılıcı her gördüğünde yüreğinden bir parça koparılıyormuş gibi içi yanıyordu ve acı çekiyordu.

-Bu Salazar ile Godric arasındaki sadece bir husumetti.Halbuki binlerce sebebi vardı ikisinin arasındaki gerginliğin.Bunun için bu iki müdür asla anlaşamazlardı.Uyum sağlamayı ve iyi günler geçirmeyi çok istiyorlardı ama bir türlü bunu başaramıyorlardı.

-Salazar diğer üçlü ile bir araya gelince Gryffindor'dan nefretinden dolayı yarı uyumlu çalıştı Hogwarts için.Fakat git gide sorunlar dahada baş göstermeye başladı.Salazar okulda lanetlerin ve kara büyülerin öğretilmesi gerektiğini ve okula sadece safkan büyücülerin alınması gerektiğini savunuyordu.

-Fakat bu görüşe diğer büyücüler özellikle Mugglelarla ve Muggle doğumlu büyücülerle arası çok iyi olan Godric Gryffindor kesinlikle karşı çıkıyor ve reddediyordu.Salazar'ın kötülük yanlısı olduğunu ve kendilerine de zarar verebileceğini düşünmeye başlamışlardı.

-Özellile Rowena Ravenclaw Salazar'la bu konu hakkında bir kaç kez konuşmuş ve onu ikna etmeye Godric ile barıştırmaya çalışmıştı.Ama bütün gayretleri boşunaydı.Godric Salazar'la barışmaya razı olsada Salazar Godric'e karşı beslediği kini bir türlü görmemezlikten gelemiyordu.

-Salazar o dönemlerde Gryffindor'dan tam anlamıyla nefret ediyordu.Çünkü herkes Gryffindor'un etrafında toplanıyor ve onun kişiliğine saygı duyuyorlardı.Godric yüzünden okulun neredeyse yarısından fazlası Muggle doğumlu (Salazar'a göre BULANIK)larla dolmuştu.Salazar ise bu durumdan çok rahatsızdı.

-Okulun 6. yılı olan 998 yılında nerdeyse hiç okulda görünmüyordu.Godric,Rowena ve Helga Salzar'ı çok merak ediyorlardı.Çünkü son yıllarda çok içine kapanık hale gelmişti ve kimseyle konuşmuyordu.Nereye gittiğini ve ne yaptığını bilmiyorlardı.

-O zamanlarda Salazar neredeyse okula hiç gelmeyip zamanının tamamına yakınını yasak ormanda geçiriyordu.Çok bilinen inançlar gibi Çataldili özel verilmiş bir hediye değildi. Salazar Slytherin yılan dilini anlamaya çalıştı. Onlarla konuşarak yıllarını harcadı, birçok değişik yılanla konuşarak dilini geliştirdi.

-Hogwarts'ta boş kaldığı zamanlarda diğer Profesör ve müdürlerin yaptığı gibi büyü çalışmak yerine o genellikle "Lanetlere" çalışmayı tercih ederdi.Okulun diğer müdürleri okulu korumak için değişik büyüler geliştirmeye çalışırken o hep kötülük adına çalıştı ve lanetler geliştirme konusunda çok iyi bir büyücü oldu.

-Geliştirdiği bu lanetleri kendi binasından öğrencilere dersler dışında akşamları gizli odalara toplayarak öğretmeye başladı.Öğrencilere bu lanetleri mugglelar ve bulanıklar üzerinde denemeleri ve uygulamaları gerektiğini söyledi.Onun binasında hiç muggle doğumlu öğrenci yoktu.Olmasınıda istemiyordu zaten.

-Yılanlarla konuşmaya devam ediyordu.Yılanların onu arkadaşları olarak kabul etmesine minettardı başkaları yapmasa da.Yasak ormanda bir gün devasa büyüklükte bir yılanla karşılaştı.O bir Basiliskti.Yılanların Kralıydı.Onun ile günlerce konuştu ve onu kendine sırdaş belledi.Hayatta güvendiği ve en sevdiği tek yaratık bu basiliskti.

-Basiliskten aldığı kin duygusu ve kötülük inancı onun dahada kötü birisi olmasına neden oldu.Anti-Disapparation Jinx (Yok Olmayı Engelleyici Büyü),Backfiring Jinx (Püskürtme Büyüsü),Hair-thickening Jinx (Saç-uzatma Büyüsü),Impedimenta (Engelleme Büyüsü),Jelly-Brain Jinx (Pelte-Beyin Büyüsü),Jelly-Legs Jinx (Pelte-Bacak Büyüsü),Snitch Jinx (Snitch Büyüsü),Finger-removing Jinx (Parmakları yok eden büyü),Stretching jinx (uzatma büyüsü),Trip Jinx (çelme takma büyüsü) gibi bir çok uğursuzluk büyüsünün sahibi olan Salazar sonunda öyle bir büyü yapmak istedi ki bu büyü diğerlerinden farklı olmalıydı.

-Yeni bir lanet yapmak için araştırmalar yaptı,günlerce çalıştı,araştırmadığı kitap, okumadığı metin,denemediği büyü kalmadı.En sonunda istediği şeyi buldu.Bunu o bulmuştu.O lanet "Öldüren Lanet"ti.Bir hayatın iki kelimeyle sona ermesine sebep olan lanet.

-Belkide kötülüğün iyilik karşısında bu kadar çok ilk defa öne geçmesine sebep olan lanetti bu."Avada Kedavra"bu sözler bir hayatı bitiren, karanlığa bir adım daha yaklaştıran sözlerdi.Bu laneti ilk olarak horozlar üzerinde kullanmaya başladı.

-Çünkü horozlar yeni doğan basilisk yavrularını yiyor ve basilisklerin çoğalmalarına engel oluyorlardı.Bunun için bu laneti ilk olarak horozlar üzerinde uyguladı ve başarılı oldu Salazar.Bu laneti Slytherin binasına armağan etti.

-Slytherin'li öğrencileri toplayarak onlara bu laneti öğretti.O yıl tam 14 öğrenci öldü Hogarts'ta.Bakanlık Hogwarts'ı kapatma kararını bile masaya yatırdı.Salazar Hogwarts Okulu'na sadece safkanların girmesi gerektiğine inanıyordu."Bulanıkların aramızda yeri yok" diyordu her seferinde.

-Büyü dünyası o zamanlar sabahtan akşama kadar Salazar'ı konuşuyordu.Sonunda Salazar ile diğer 3 büyücü arasında halatlar koptu.Diğer büyücülerin düşüncesi büyücü yeteneği olan herkesin bu okulda ders alabileceği üzerineydi. Bunun sonucunda onların düşünceleri Salazar Slytherin'e fazla gelmeye başladı ve okulu kuruluşunun 7. yılı olan 999 yılında terketti.

-Salazar'ın 998 yılında okulda hiç görülememesinin sebebide sonradan ortaya çıktı.996 yılında Salazar Hogwarts'ta bir oda inşa etmek istedi.Bu odaya çok sevdiği Basiliski koyacaktı.Bunun için odaya "Sırlar Odası" adını koymuştur.Çünkü Basilisk Salazar'ın bütün sırlarını biliyordu.O sırları basiliske Çataldini kullanarak Salazar anlatmıştı.Odanın asıl büyüsü Bulanıkları yok etme üstüne olacaktı.Yıl boyunca "Sırlar Odası"nı inşa etmek için yer aradı.

-En sonunda odayı okulun 2. katında bulunan kızlar tuvaletinin altına inşa etme kararı aldı.996 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında "Sırlar Odası"nı inşa etti ve çok sevdiği basiliski oraya koydu.

-Öldüren laneti yarattığı ve horozlar üzerinde uyguladığı için Salazar'a minnettar olan Basilisk ona okul tarihi boyunca okula gelen bütün bulanıkları öldürme sözü verdi.Fakat Salazar bunu istemedi.Çünkü Basiliskin her yıl "Sırlar Odası"ndan çıkıp birilerini öldürmesi çok riskliydi.

-Ona sadece belirli zamanlarda bulanıkları öldürmesini söyledi ve öldüren laneti yapabilme yeteneğini basiliske kazandırdıktan sonra "Sırlar Odası"nı kapattı.Bu sayede Basilisk okula gelen kimi bulanıkları ölürebilme yeteneğine sahip olacaktı.Sırlar odasını koruması için ne bir hayvan nede yaş sınırı gibi belirleyici büyüler kullanmadı.Odayı açabilmek için"Çataldili" bilmek ve Open-Assaivaassaa-(Açıl) demek gerekiyordu.

-Slytherin okuldan ayrıldıktan sonra Hogwarts bulucuları birbirinden ayrıldılar. Hufflepuff ormanına geri döndü, ve söylenenlere göre orda orjinal porsuğunu bularak huzurlu yaşamına devam etti ve sevdiği bitkiler arasında öldü.

- Godric bir savaşa katıldı ve orda diğer silah arkadaşlarıyla birlikte öldü.Kılıcı Hogwarts'a gönderildi ve Gryffindor binasının en kıymetli mirası haline geldi.Öyleki bu kılıç Salazar'ın en korktuğu nesne olduğu için Sırlar odasında saklanan Basiliski sadece bu kılıç öldürebilirdi.

-Rowena en son Brezilya'ya unutulmaz arkadaşı Helga Hufflepuff için amazon ormanlarından ona birkaç bitki almaya bir botla giderken görülmüş. Bir daha ne ondan nede botundan haber alınamamıştır.

-Okul kurucuları Hogwarts'tan ayrıldıktan sonra o zamanlar okulun müdür yardımcısı olan "Leane Pettigrows" okul müdürlüğüne terfi etti ve o günden beri bu zincir aynı şekilde süregitti.O büyük büyücüler hiçbir zaman unutulmadılar.

-Bu lanet aslında herşeyi bitiren lanet değildi.Aksine büyük bir maceranın başlangıç evresiydi bu lanet.Salazar kötülük dünyasına kattığı bu lanetle bir olaylar mekanizmasını harekete geçirdi.

-Aslında öldüren lanetin temellerini Godric Gryffindor'un kılcı atmıştı.Eğer o kılıç Salazar Slytherin'i yaralayıp ona acı vermeseydi Salazar hiçbir zaman içindeki kini ve nefreti ortaya çıkaramayacaktı.

-Salazar'a acı denen duyguyu tatırabilen tek şey o kılıçtı bunun için Salazar'ın sevgisiyle büyümüş ve beslenmiş olan "Sırlar Odası"ndaki Basiliskide öldürebilecek tek şey o kılıçtır.Öldüren lanet yapabilme yeteneğine sahip olan Basiliski etkisiz hale getirebilecek tek şey Godric Gryffindor'un kılıcıdır.

-Öldüren laneti yaratan Salazar Slytherin'in binasından mezun olan öğrencilerin tamamına yakını kara büyücü olmuş ve öldüren laneti hayatları boyunca en az 1 kere kullanmışlardır.Öldüren lanet 1461 yılında sihir bakanlığı tarafından Affedilemez 3 lanetten birisi olmuştur.Bu laneti yapan herkes Azkaban'a gönderilecek ve Ruh Emicilere teslim edilecekti.

-1461 yılında Azkaban'a tam 412 büyücü öldüren lanet yaptıkları için hapsedilmiştir.Bu sayı 1462 yılında 248'e düşmüştür.Diğer yıllarda da bu sayı git gide azalma göstermiştir.

-Öldüren lanetten kurtulmanın yolu yoktur.Ancak çok yüksek derecede manevi bağlantılar bir kişiyi öldüren lanetin etkisinden kurtarabilir.Harry Potter'ın Lord Voldermort tarafından yapılan öldüren lanet karşısında sadece bir çizik alarak kurtulmasının sebebide budur.

-Harry'ye karşı annesinin beslemiş olduğu manevi bağ, Harry'yi kurtarmıştır.Bu manevi bağ ise SEVGİ'dir.Voldermort'ta olmayan ama Harry'nin dört bir yanını sarmış olan Dünya'nın en güçlü silahı SEVGİ.Harry'nin kurtulmasının bir sebebide Voldermrt'un o akşam Harry'nin anne ve babasını öldürdükten sonra gücünü kaybetmesidir.Harry'nin ölmememsinin başka bir nedenide budur.

-Öldüren lanetten kurtulmanın başka bir yoluda Bond Of Blood(Kan Bağı)'dır.Bu lanet bilinen en eski ve en güçlü büyüdür. Bir aile bireyinin diğer bir birey için canını vermesiyle oluşur. Bu fedailik hayatta kalan ile çok güçlü bir kan bağı oluşturur. Büyü bir başka aile üyesi, hayatta kalan kişiyi evine kabul edinceye kadar aktiflik göstermez, mühürlenir. Tüm bunlarla birlikte bu en eski büyü çok güçlü ve aynı zamanda karmaşık ve de gizem doludur. Hala birçok büyücü tarafından anlaşılamamıştır.

7 yorum:

  1. Kasmissin amA cok guzel yazmissin

    YanıtlaSil
  2. Salazar okulu terk ettikten sonra ne yaptı peki?

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. kedavra lanetinden kurtulmanın bir başka yoluda hortkluk olmaktır hortkluklar ölmez.Harry'de o gece voldemortun hortkluklarından biri olduğu için ölüm yadigarları 2 de kedavra lanetinden ölmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama eğer başka biri yapsaydı ölürdü

      Sil
  5. Wow çok güzeldi Ministry of Magic (sihir bakanlığı)’na gıcık oldum size ne aq ister öldürür ister yaşatır adam Slytherin den çıkmış ne bekliyon zaten Slytherin den daha güzel bina yok kıskanıyonuz

    YanıtlaSil
  6. Sonuna kadar okudum harika yazmışsın

    YanıtlaSil